Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγ. Χαραλάμπους στο Αϊδίνιο (φωτο&βίντεο)

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγ. Χαραλάμπους στο Αϊδίνιο (φωτο&βίντεο)

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαράλαμπους στο Αϊδίνιο το διήμερο 9-10 Φεβρουαρίου 2019.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στο Αϊδίνιο το απόγευμα του Σαββάτου,  παραμονή της εορτής, όπου τελέστηκε  ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αϊδινίου. Χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης  κ Ιγνάτιος, παρουσία των τοπικών Αρχών και πλήθους πιστών από την επαρχία Αλμυρού.

Στο κήρυγμά του ο κ. Ιγνάτιος, παίρνοντας αφορμή από την ιερατική ιδιότητα του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, ανέλυσε το έργο και τη αποστολή του Ιερέως, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην τέλεση των Ιερών Μυστηρίων, κυρίως δε της Εξομολογήσεως και της Θείας Ευχαριστίας. Για το μεν πρώτο, επεσήμανε ότι είναι το δώρο εκείνο του Θεού, διά του οποίου ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα να αναβαπτίζεται διαρκώς, απαλλασσόμενος από το βάρος της αμαρτίας, ενώ για την Ευχαριστία τόνισε ότι είναι ο τρόπος της διαρκούς κοινωνίας των ανθρώπων με τον ζωντανό Θεό και μεταξύ τους. Αφού μίλησε για την ευθύνη του Ιερέως να ξεκουράζει τις ψυχές των ανθρώπων και να τις κατευθύνει στην σωτηρία, προεχείρησε σε Πνευματικό τον π. Νικόλαο Μανθογιάννη, Εφημέριο μικρών κοινοτήτων της επαρχίας Αλμυρού.

Το βράδυ του Σαββάτου, οι πιστοί παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγ. Χαραλάμπους, ιεροργούντος του πατέρα Θεοφιλου.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, και περιφορά της Εικόνας στο χωριό και στο Ε.Α.Κ.Κ.Ν Κασσαβέτειας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: