Με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο 2oς Ημιμαραθώνιος Αλμυρού – Ζερέλια

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο 2oς Ημιμαραθώνιος Αλμυρού – Ζερέλια

2oς Ημιμαραθώνιος Αλμυρού – Ζερέλια, Τσουβαλοδρομίες 2018, 7ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2018, Τουρνουά Πετοσφαίρισης και Τρέχω για τη ΦΛΟΓΑ, είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, από την Παρασκευή 5 μέχρι την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 στη Μαγνησία, με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα από τις 5 μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, στο κλειστό της Πορταριάς, ο Αθλητικός Σύλλογος «ΑΡΓΩ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν το Τουρνουά Πετοσφαίρισης Φιλανθρωπικού Χαρακτήρα. Στο τουρνουά θα συμμετέχουν τέσσερις ομάδες (ΑΣ ΑΡΓΩ ΒΟΛΟΥ, ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΣΠΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ). Σύμφωνα με δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη το τουρνουά έχει δυο σκοπούς. Την ανάπτυξη και προβολή του αθλήματος σε συνδυασμό με την συμβολή στον αθλητικό τουρισμό της πόλης και την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας που θα δημιουργηθεί από την προσέλευση και διαμονή στην πόλη του Βόλου 80 περίπου αθλητών και συνοδών από άλλες πόλεις, αλλά και την προσφορά κοινωνικού έργου προς το ίδρυμα «ΑΣΠΡΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ», με την συγκέντρωση υλικού (τρόφιμα, γραφική ύλη κλπ) που είναι απαραίτητο καθώς επίσης και παροχή ψυχαγωγίας προς τα παιδιά του ιδρύματος, καθώς στο πρόγραμμα του τουρνουά θα προβλεφθούν αγώνες και ειδικές προπονήσεις στα παιδιά του ιδρύματος, στα οποία θα δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν και να ψυχαγωγηθούν με το άθλημα της πετοσφαίρισης.

Ο Δήμος Αλμυρού, o Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αλμυρού και η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων συνδιοργανώνουν τον 2o Ημιμαραθώνιο Αλμυρού - Ζερέλια: «Almyros city – Zerelia Trail», που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου 2018. Ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού έχει οριστεί η κεντρική πλατεία Αλμυρού, ενώ οι συμμετέχοντες θα διέλθουν κατά τη διάρκεια του αγώνα τοσο από αγροτικές οδούς όσο και από το υγροτοπικό σύμπλεγμα των λιμνών Ζερέλια.
Σύμφωνα με την κ. Κολυνδρίνη, ο αγώνας έχει ως σκοπό την προβολή και την ανάδειξη του υγροτοπικού συμπλέγματος των λιμνών Ζερέλια συμβάλλοντας στην τουριστική προβολή της περιοχής.

Ο Α.Ο. «ΚΕΡΑΥΝΟΣ» Νέου Κλίματος Σκοπέλου και η  Περιφέρεια Θεσσαλίας - Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων συνδιοργανώνουν τις «Τσουβαλοδρομίες 2018», που θα πραγματοποιηθούν στο Νέο Κλίμα Σκοπέλου στις 7 Οκτωβρίου 2018.
Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων τόνισε «Η εκδήλωση έχει σκοπό την συγκέντρωση την γνωριμία και την συνεργασία όλων των μαθητών – γονέων όλων των σχολείων του νησιού μέσα από μια ιδιαίτερη εκδήλωση αθλοπαιδείας που προάγει το αίσθημα της ευγενούς άμιλλας και συγχρόνως ψυχαγωγεί τους μετέχοντες αλλά και όσους θα την παρακολουθήσουν».

Το «ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τη  Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ-Θεσσαλονίκη), τον Δήμο Λαρισαίων, τον  Σύλλογο Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας  (ΣΚΑΛ) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ)  , με  την υποστήριξη της FIVA και  της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, συνδιοργανώνουν το «7ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2018», που θα πραγματοποιηθεί στο Πήλιο στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2018. Πρόκειται για το πιο όμορφο Ράλι Κλασσικών Αυτοκινήτων στην Ελλάδα, το καθιέρωσε ως θεσμό το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» από το έτος 2011, το υποστηρίζει πάντα η Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και όλοι οι Δήμοι από όπου αυτό το Ράλι περνά, έχει τεράστια Διεθνή δημοσιότητα και προβάλλεται από όλα τα ΜΜΕ και SOCIAL MEDIA της Ελλάδας και του εξωτερικού. Συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας όλων των Ειδικών Εντύπων Αυτοκινήτου και έχει συμμετοχές από πολλές χώρες της Ευρώπης. Το έτος 2018 το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου, θα ενταχθεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ και θα συγκεντρώσει πολλά πληρώματα. Η εκδήλωση απευθύνεται καταρχήν σε κατόχους κλασσικών αυτοκινήτων από όλη την Ελλάδα και κατά δεύτερο σε όλους τους κατοίκους της Θεσσαλίας, οι οποίοι μπορούν ελεύθερα να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Σύμφωνα με την κ. Κολυνδρίνη, σκοπός της εκδήλωσης είναι αθλητικός  (δεδομένου ότι υπάρχουν διαγωνιζόμενοι ,κριτές κλπ),  πολιτιστικός (δεδομένου ότι γίνονται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις στα πλαίσια του Ράλι), περιβαλλοντικός (δεδομένου ότι τα πληρώματα γνωρίζουν τις φυσικές ομορφιές των τοπίων προορισμού), τουριστικής προβολής και αναπτυξιακός (δεδομένου ότι στους τόπους όπου υλοποιείται το Ράλι, δημιουργείται οικονομική δραστηριότητα στα καταστήματα εστίασης, στους συνεταιρισμούς, στα ξενοδοχεία κλπ).  

Τέλος την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών Με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» (τμήμα Μαγνησίας) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων διοργανώνουν αθλητικό δρώμενο στην παραλία του Βόλου με τίτλο «Τρέχω για τη ΦΛΟΓΑ». Η κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «Η εκδήλωση θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Κάθε χρόνο έχει πολύ μεγάλη προσέλευση. Θα είναι ένα ξεχωριστό τρέξιμο που αφορά όλους μας, «γιατί…. Η αγάπη μας είναι δύναμη για τον αγώνα παιδιών με καρκίνο».