Με τρακτέρ έξω από την Εφορία οι αγρότες της Μαγνησίας στις 24 Ιανουαρίου

Με τρακτέρ έξω από την Εφορία οι αγρότες της Μαγνησίας στις 24 Ιανουαρίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τα αγροτικά τους μηχανήματα έξω από την Εφορία του Βόλου θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στις 11π.μ. με μία σειρά αιτημάτων, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που κήρυξε η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων για το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Αυτο αποφασίστηκε σε χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Βόλου με τη συμμετοχή των Αγροτικών Συλλόγων Νότιου Πηλίου, Ζαγοράς, Μακρυράχης, Πουρίου, Αλμυρού- Σούρπης, Κερασιάς και της Επιτροπής Αγώνα μπλόκου Αερινού. Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα Μαγνησίας, καλούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Τα αιτήματα  

Οι αγρότες, αφού συζήτησαν επικύρωσαν τα παρακάτω αιτήματα:
1) Κατώτερες-εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, και άμεση καταβολή των αποζημιώσεων των παραγωγών
2) Καμία κατάσχεση πρώτης και δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού,α πό δάνεια που είναι στο κόκκινο, συνολικής αντικειμενικής αξίας εως 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων, και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000ευρώ.
3) Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση τεκμηρίων. Ατομικό αφορολόγητο 12.000ευρώ με προσαύξηση για κάθε παιδί 3.000ευρώ.Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%.
4) Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και μέσα.
5) Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές, φθηνό αγροτικό ρεύμα και νερό όπως στους βιομήχανους.

6) Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών 12.000Ευρώ με προσαύξηση 3.000 Ευρώ για κάθε παιδί.
7) Όχι στην αύξηση του χαρατσιού του ΕΝΦΙΑ σε χωράφια, στάβλους, αποθήκες κλπ.
8) Κατάργηση λογιστικών βιβλίων στους φτωχούς αγρότες με τζίρο 40.000ευρώ.
9) Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων σε ΕΛΓΑ,ΟΓΑ στις ασφαλιστικές εισφορές.Μείωση των ορίων ηλικίας στα 60 για τους αγρότες και 55 για τις αγρότισσες.
10) Άμεση εξόφληση των ενισχύσεων και αποζημιώσεων που είναι σε εκρεμότητα. Ο ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει, και θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική και ζωική παραγωγή.

 

πηγή: ΕΡΤ