Νέο βραβείο στον Στάθη Ηλιάκηl

Νέο βραβείο στον Στάθη Ηλιάκηl

Ενας από τους 58 σε όλη την Ελλάδα, που βράβευσε η Eurobank στο πλαίσιο 16ετούς θεσμού, στη διάρκεια του οποίου έχουν τιμηθεί 17.725 άριστοι μαθητές   

Ο πρώτος των πρώτων στις περσινές πανελλαδικές εξετάσεις στη Μαγνησία Στάθης Ηλιάκης, ο οποίος εισήχθη πρώτος με 19.540 μόρια στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τιμήθηκε τόσο από τον δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη, όσο και από τον γνωστό ευεργέτη του Βόλου Χαράλαμπο Τσιμά, τιμήθηκε για μία ακόμη φορά. Ηταν ένας από τους 58 πρώτους των πρώτων αποφοίτων Λυκείου από όλη την Ελλάδα, που βράβευσε η Eurobank στο πλαίσιο του προγράμματος «Η μεγάλη στιγμή για την παιδεία».

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην Παλαιά Βουλή. Φέτος, «Η μεγάλη στιγμή για την παιδεία» συμπληρώνει 16 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και αναδεικνύεται ως το μακροβιότερο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Eurobank. Από το 2003 έως και σήμερα η Eurobank μέσω του προγράμματος, που υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που είναι πάνω από 18.000, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Η σχολική περίοδος 2017 - 2018 ανέδειξε 890 αριστεύσαντες από όλη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια ζωής αυτού του θεσμού, η Eurobank έχει βραβεύσει συνολικά 17.725 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων διακρίνεται σήμερα στην οικονομική, ακαδημαϊκή και επιστημονική ζωή της χώρας μας. Η βράβευση των 58 αριστούχων, που αναδείχθηκαν οι άριστοι μεταξύ των αρίστων, έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας καθ. Γιώργο Ζανιά και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank κ. Φωκίωνα Καραβία.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank, καθ. Γιώργος Ζανιάς,απευθυνόμενος στους βραβευθέντες σημείωσε πως δεν πρέπει να ξεχνούν ποτέ πωςη επένδυση στη γνώση αποτελεί την πιο σημαντική επένδυση της ζωής τους. Ο κ. Ζανιάς κάνοντας ειδική αναφορά στο braindrain, τόνισε πως «οφείλουμε να δώσουμε το ταχύτερο τις περισσότερες δυνατές ευκαιρίες επιστροφής σε αυτή τη γενιά όσο ακόμη τα περισσότερα μέλη της είναι σε μια φάση της ζωής τους που μπορούν να ξαναγυρίσουν. Στη Eurobank πιστεύουμε πως αυτή είναι μια προτεραιότητα για όλους, το κράτος, αλλά και τις επιχειρήσεις. Και γι’ αυτό έχουμε στρέψει σε αυτή την κατεύθυνση πολλές από τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες μας. Μέσα σε δύσκολες μερικές φορές συνθήκες, στηρίζουμε με συνέπεια τις πρωτοπόρες, δημιουργικές ελληνικές επιχειρήσεις. Δίνουμε προβάδισμα σε εκείνες που έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα, αλλά με ευρείς ορίζοντες, που επενδύουν στην έρευνα και την ανάπτυξη, που διεκδικούν τη θέση τους στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, κάτι βέβαια που έχει ως προϋπόθεση και αποτέλεσμα ταυτόχρονα τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης υψηλής ποιότητας, υψηλότερα αμειβόμενες και με καλύτερες προοπτικές».

Εκ μέρους των βραβευθέντων, η πρώτη των πρώτων Θεοδώρα Κασάρχου αναφερόμενη στην πρωτοβουλία της Eurobankσημείωσε ότι «η βράβευση ενός μαθητή αποτελεί επιβεβαίωση των προσπαθειών και των κόπων του. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό στο τέλος μιας μακράς και επίπονης προσπάθειας ένας τόσο μεγάλος οργανισμός να σε βραβεύει και να επικροτεί έμπρακτα την προσπάθειά σου».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Χαβάτσας, ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Ιωάννης Γκόλιας, η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων κ. Χριστίνα Σακελλαρίδη, καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπρόσωποι φορέων, ανώτατα στελέχη της Eurobank, γονείς και συγγενείς των βραβευθέντων φοιτητών.

www.taxydromos.gr