Οι εξετάσεις δεν έδειξαν φυματίωση για 3 ανθρώπους που παραπέμφθηκαν στο Νοσοκομείο από το Κ.Υ. Αλμυρού

Οι εξετάσεις δεν έδειξαν φυματίωση για 3 ανθρώπους που παραπέμφθηκαν στο Νοσοκομείο από το Κ.Υ. Αλμυρού

Λήξη συναγερμού στο Νοσοκομείο του Βόλου

για τρεις ανθρώπους, που υπήρξε φόβος για προσβολή τους από φυματίωση. Οι εξετάσεις ολοκληρώθηκαν και έδειξαν πως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα υγείας. Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του Βόλου, το Σάββατο το μεσημέρι, μετά από «συναγερμό» που σήμανε η Διεύθυνση Υγείας.
Πρόκειται για δύο γυναίκες (αδελφές) και ένα παιδί αλβανικής καταγωγής 12 ετών. Παραπέμφθηκαν στο Νοσοκομείο από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού αλλά εξετάστηκαν και στο Κέντρο Υγείας Βόλου γιατί όλα τα χαρακτηριστικά της ασθένειας έφερε συγγενικό τους πρόσωπο, που έφυγε για την Αλβανία, ενώ βήχα και δέκατα παρουσίαζαν και οι γυναίκες με το παιδί.

Μόλις εξετάστηκαν από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού κλήθηκε για επιδημιολογική διερεύνηση η Διεύθυνση Υγείας και επέβαλε τη νοσηλεία, ενώ ενημερώθηκε και το ΚΕΕΛΠΝΟ. Στο Νοσοκομείο του Βόλου υποβλήθηκαν σε εξετάσεις για να αποδειχθεί εάν ασθένησαν από τη μολυσματική νόσο και την Κυριακή πήραν εξιτήριο χωρίς να τους χορηγηθεί αγωγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγγενής τους που έφυγε για την Αλβανία είχε θετική δερμοαντίδραση Mantoux. Κρίθηκε όμως από τους γιατρούς από την διερεύνηση των εξετάσεων πως είχε μολυνθεί με το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης αλλά δεν νόησε από αυτό.

www.e-thessalia.gr