Ο «Γολγοθάς» ενός 12χρονου αγοριού στο Βόλο – Αναζητείται ίδρυμα να το φιλοξενήσει ή οικογένεια για αναδοχή

Ο «Γολγοθάς» ενός 12χρονου αγοριού στο Βόλο – Αναζητείται ίδρυμα να το φιλοξενήσει ή οικογένεια για αναδοχή

Χρονιάρες μέρες και ένας 12χρονος ανεβαίνει τον δικό του «Γολγοθά».
Είχε νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς είχε τραυματιστεί σοβαρά, πέφτοντας από την ταράτσα του διώροφου σπιτιού του στις 28 Δεκεμβρίου, το 12χρονο αγοράκι, που φέρεται να αντιμετωπίζει και ψυχοσυναισθηματικά προβλήματα. Όμως μετά το πέρας της νοσηλείας του και την αποθεραπεία του, δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα ίδρυμα, στην ευρύτερη περιφέρεια της Κεντρικής Ελλάδας, να το φιλοξενήσει.

Ο 12χρονος, αλβανικής υπηκοότητας, είχε πέσει από την ταράτσα του διώροφου σπιτιού, όπου διαμένει με τη μητέρα του, στο κέντρο του Βόλου, τον περασμένο Δεκέμβριο. Το αγοράκι, που παρακολουθούσε μαθήματα στο Ειδικό Σχολείο, είχε υποστεί σοβαρά κατάγματα στο πόδι και στη γνάθο του και μάλιστα εκτός από το Νοσοκομείο του Βόλου, είχε νοσηλευτεί και σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης.

Μετά την αποθεραπεία του και με τη σύμφωνη γνώμη της μητέρας του, που επίσης φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα, είχε αναζητηθεί από την Κοινωνική Υπηρεσία του Αχιλλοπούλειου, ίδρυμα να το φιλοξενήσει, στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας. Ωστόσο παρά την αναζήτηση που έγινε, δεν βρέθηκε ίδρυμα διαθέσιμο και έτσι η μόνη ελπίδα πλέον είναι, να βρεθεί ανάδοχη οικογένεια για το 12χρονο, που αντιμετωπίζει ψυχοσυναισθηματική αστάθεια.
Πάντως η επιμέλεια του 12χρονου δεν έχει αφαιρεθεί από τη μητέρα του.
Η οικογένεια του 12χρονου είναι φτωχή, ο πατέρας έχει φύγει από τη ζωή και η μητέρα πασχίζει να τα φέρει βόλτα, κάνοντας μεροκάματα από εδώ και από εκεί. Μένουν σε μια διώροφη οικία, στο κέντρο της πόλης.

www.e-thessalia.gr