Πέντε απόπειρες εξαπάτησης ηλικιωμένων στην περιοχή του Αλμυρού

Πέντε απόπειρες εξαπάτησης ηλικιωμένων στην περιοχή του Αλμυρού

Επανεμφανίστηκε στη Μαγνησία το κύκλωμα επιτήδειων, που με το πρόσχημα τροχαίων ατυχημάτων και επείγουσας ανάγκης προσπαθεί να αρπάξει διάφορα χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες.

Αυτή τη φορά το κύκλωμα επέλεξε για να χτυπήσει τον Αλμυρό, όπου την περασμένη εβδομάδα έγιναν συνολικά πέντε απόπειρες εξαπάτησης. Ευτυχώς, οι ηλικιωμένοι στόχοι του κυκλώματος είναι ενημερωμένοι επαρκώς και δεν ενέδωσαν στις πιέσεις για την παράδοση χρηματικών ποσών για υποτιθέμενη διευκόλυνση.

Η σύλληψη των μελών του κυκλώματος είναι πάρα πολύ δύσκολη για τις αστυνομικές αρχές.

Μπορεί να τηλεφωνούν ακόμη και από άλλες χώρες. Σε κάθε περίπτωση, η Ελληνική Αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να πείσουν τηλεφωνικώς για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα πρόκλησης ατυχήματος από συγγενικό τους πρόσωπο.

Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη συγγενικού προσώπου προτρέπει να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μη δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.

Ακόμη η Αστυνομία συμβουλεύει: Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά.
Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.). Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα.

Κ.Μ.
www.taxydromos.gr