Πενθήμερη εκδρομή: «Εφιάλτης» στην Πράγα για μαθητές από τη Ρόδο

Πενθήμερη εκδρομή: «Εφιάλτης» στην Πράγα για μαθητές από τη Ρόδο

Πενθήμερη εκδρομή: Θύματα τροφικής δηλητηρίασης έπεσαν μαθητές από τη Ρόδο που πραγματοποιούσαν εκδρομή στην Πράγα. Μαθητές του Βενετοκλείου από τη Ρόδο επισκέφτηκαν την Πράγα στο πλαίσιο της πενθήμερης σχολικής εκδρομής του και κατέλυσαν σε ξενοδοχείο με τέσσερα αστέρια. Ωστόσο, τη δεύτερη μέρα της εκδρομής μια μαθήτρια και μια καθηγήτρια παρουσίασαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

«Την προηγούμενη μέρα είχαν φάει βραδινό στην τραπεζαρία του ξενοδοχείου. Συγκεκριμένα τους σέρβιραν κοτομπουκιές που μύριζαν ψαρίλα» λέει στο Πρώτο Θέμα η Νατάσα Παμπρή, μητέρα μαθήτριας που συμμετείχε στην εκδρομή. Οι καθηγητές διαμαρτυρήθηκαν στον υπεύθυνο του εστιατορίου, όμως εκείνος προσπαθούσε να τους πείσει ότι στην Πράγα οι γεύσεις είναι διαφορετικές σε σχέση με την Ελλάδα διότι χρησιμοποιούν διαφορετικό ...λάδι.

Οι γονείς υποστηρίζουν ότι η τροφική δηλητηρίαση εξελίχθηκε σε ιογενή γαστρεντερίτιδα με τους μαθητές «να πέφτουν σαν τις μύγες» όπως λέει χαρακτηριστικά ο καθηγητής τους, Μάρτης Μαρτάκης. Μάλιστα, ο ίδιος είδε μία από τις δίδυμες κόρες του να λιποθυμά από τους εμετούς και τη διάρροια.

«Όταν βλέπεις το παιδί σου να σωριάζεται στο έδαφος λιπόθυμο, εκεί σε πιάνει μια τρέλα» λέει ο καθηγητής. Υπογράμμισε ότι δεν υπήρχε καμία βοήθεια από τους υπευθύνους του ξενοδοχείου, καθώς δεν άφησαν να έρθει γιατρός στο ξενοδοχείο και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο: «Χρειάστηκε να περιμένουμε περισσότερο από δυο ώρες για να εξεταστούν τα παιδιά». Με τη συνδρομή των ελληνικών προξενικών Αρχών μαθητές και καθηγητές επέστρεψαν εσπευσμένα στη Ρόδο τη Δευτέρα.

πηγή:flash.gr