Προβληματίζει η έλλειψη κυνοκομείου στον Αλμυρό – «Ωρολογιακή βόμβα» κτήμα με 350 σκυλιά

Προβληματίζει η έλλειψη κυνοκομείου στον Αλμυρό – «Ωρολογιακή βόμβα» κτήμα με 350 σκυλιά

«Ωρολογιακή βόμβα» στον Αλμυρό κτήμα με 350 σκυλιά που φιλοξενεί μια 82χρονη γυναίκα. Ο Δήμος Αλμυρού με τις απέραντες εκτάσεις, δεν φρόντισε να εκμεταλλευτεί ποτέ τις χρηματοδοτήσεις και να δημιουργήσει κυνοκομείο, ενώ χρόνια τώρα επαναπαύεται στα φιλοζωικά αισθήματα μιας υπερήλικης γυναίκας, που έχει συγκεντρώσει 350 ζώα στο κτήμα της.

Ο Δήμος την εφοδιάζει με τροφές, αλλά η κατάσταση παραπέμπει σε υγειονομική βόμβα, στην περιοχή της «Κεφάλωσης». Εάν συμβεί οτιδήποτε στην 82χρονη που κρατά τα ζώα, τότε τα σκυλιά θα πρέπει να αφεθούν ελεύθερα.

Ο αντιδήμαρχος κ. Μακρής ανέφερε στην εφημρίδα «Θεσσαλία» πως εάν υπάρξει κάποιο πρόγραμμα τότε ο Δήμος θα καταθέσει αίτηση για να δημιουργήσει καταφύγιο, ενώ η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε πόλεμο με τις φιλοζωϊκές που χαρακτηρίζουν κολαστήριο το κτήμα. Για τις συνθήκες που φυλάσσονται τα σκυλιά έχει κατατεθεί καταγγελία και ο δήμαρχος κ. Εσερίδης σημείωσε πως ο Δήμος δαπανά πολλά χρήματα για τροφές και στειρώσεις. Ο αντιδήμαρχος Αλμυρού κ. Μακρής δεν ήταν έτοιμος να απαντήσει στο ερώτημα τι θα συμβεί στον Αλμυρό εάν χρειαστεί να εκκενωθεί ο χώρος.
Ο αντιδήμαρχος τόνισε στην "Θεσσαλία" πως απαιτείται συνεργασία με τις φιλοζωϊκές και όχι πόλεμος.