Πώς η αυτόνομη οδήγηση θα επηρεάσει την πώληση αλκοόλ

Πώς η αυτόνομη οδήγηση θα επηρεάσει την πώληση αλκοόλ

Σύμφωνα με έρευνα της επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley, η τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης, θα συντελέσει στην αύξηση των πωλήσεων οινοπνευματωδών ποτών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναλυτής Άνταμ Τζόνας στην έκθεσή του με τίτλο «Κοινή αυτόνομη κινητικότητα: Η λύση στην κατανάλωση αλκοόλ»:

«Τα αυτόνομα οχήματα θα μπορούσαν να επεκτείνουν τη συνολική αγορά αλκοολούχων ποτών μειώνοντας παράλληλα τη συχνότητα εμφάνισης θανάτων από τροχαία ατυχήματα».

Κατά τον Τζόνας, οι θάνατοι που σχετίζονται με το αλκοόλ αντιστοιχούσαν στο 29% των θανατηφόρων τροχαίων στις ΗΠΑ το 2015, με τον αντίκτυπο στην οικονομία να υπολογίζεται σε 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα αυτόνομα οχήματα θα αποδεσμεύσουν τους καταναλωτές ώστε να καταναλώσουν κατά μέσο όρο ένα αυξανόμενο αλκοολούχο ποτό ανά εβδομάδα, γεγονός που θα προσθέσει 80 μονάδες βάσης ετήσιας αύξησης των εσόδων στις πωλήσεις του κλάδου για τα επόμενα 10 χρόνια.

Κατά τη Morgan Stanley, επί του παρόντος ξοδεύονται σε παγκόσμια κλίμακα 600 δισεκατομμύρια ώρες μέσα σε αυτοκίνητα και 380 δισεκατομμύρια ώρες για κατανάλωση αλκοόλ.

«Θα υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες για κατανάλωση πριν φτάσετε στο αυτοκίνητο. Και περισσότερες ευκαιρίες για κατανάλωση ενώ βρίσκεστε στο αυτοκίνητο», αναφέρει μεταξύ άλλων η έρευνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς αλκοολούχων ποτών ανέρχεται σήμερα σε 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον επενδυτικό κολοσσό.
www.newsbeast.gr