Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Αλμυρού – Kαταστροφές σε καλλιέργειες και οδικό δίκτυο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Αλμυρού – Kαταστροφές σε καλλιέργειες και οδικό δίκτυο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Αλμυρού
Το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού σε έκτακτη συνεδρίασή του κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αναμένει να εκδοθεί απόφασή από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.
Στον Δήμο μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα – σφοδρές χιονοθύελλες και ολικό παγετό, καθώς και ισχυρές ανεμοθύελλες που σημειώθηκαν από τις 3 μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου παρατηρήθηκαν φυσικές καταστροφές, λόγω και της ιδιόμορφης γεωμορφολογίας. Καταγράφηκαν μεγάλες και εκτεταμένες καταστροφές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο καθώς και στο αγροτικό και δασικό δίκτυο, πρόκληση κατολισθήσεων και μεγάλης έκτασης καταστροφές γεωργικών εκτάσεων και αγροτικών καλλιεργειών.
Οι πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού ανέφεραν τα εξής προβλήματα στο οδικό δίκτυο:

Επαρχιακή οδός Αλμυρού – Φυλάκης και Αλμυρού -Ανάβρας ζημιές σε τμήματα του οδοστρώματος.
Επαρχιακή οδός Σούρπης – Ιερά Μονή Ξενιάς – Βρύναινας – Άνω Ιεράς Μονής Ξενιάς, κατολισθήσεις και καταστροφές σε πολλά τμήματα του οδοστρώματος.
Ολόκληρο το αγροτικό οδικό δίκτυο του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού έχει καταστραφεί και είναι απροσπέλαστο με συνέπεια τον αποκλεισμό αγροτών και κτηνοτρόφων.
Ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού στο οποίο καταστράφηκαν οι παραλιακοί δρόμοι, οι πλακοστρώσεις, οι καμπίνες, οι ντουζιέρες, τα παγκάκια και τα στηθαία.
Ζημιές σε ελαιοπερίβολα από πτώση του ελαιοκάρπου.
Ζημιές σε πολλές καλλιέργειες λόγω της χιονοθύελλας και του παγετού.
Ζημιές σε ποιμνιοστάσια και άλλες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις λόγω της ανεμοθύελλας.
Ζημιές σε θερμοκήπια και αγροτικές αποθήκες λόγω της ανεμοθύελλας.