Σε καταλήψεις σχολεία και στη Μαγνησία - Υπό κατάληψη 2 σχολεία στο Δ. Αλμυρού

Σε καταλήψεις σχολεία και στη Μαγνησία - Υπό κατάληψη 2 σχολεία στο Δ. Αλμυρού

Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα, πολλά σχολεία και της Μαγνησίας

με αιχμή του δόρατος το Μακεδονικό, ενώ δεν αποκλείεται, κατά τη διάρκεια της ημέρας να προστεθούν κι άλλα στον αρχικό αριθμό. Συγκεκριμένα, βάση ενημέρωσης από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υπό κατάληψη βρίσκονται 17 Γυμνάσια και Λύκεια:

ΕΠΑΛ Βελεστίνου, Γυμνάσιο Πτελεού, Γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις Γλώσσας Σκοπέλου, Λύκειο Βελεστίνου, Λύκειο Αγριάς, 7ο Λύκειο Βόλου, 5ο Γυμνάσιο Βόλου, 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, 3ο Γυμνάσιο Βόλου, 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού και 10ο Γυμνάσιο Βόλου.

Αρχικά, ξεκίνησαν κατάληψη και στα Γυμνάσια 7ο και 9ο Βόλου, καθώς και στο 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας οι οποίες τερματίστηκαν ωστόσο, μετά από λίγη ώρα.

Οι πληροφορίες λένε ότι δεν αποκλείεται, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, να πραγματοποιηθεί και συλλαλητήριο.

Mιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτης Σαβελίδης, ανέφερε ότι κατά βάση η σημερινή αγωνιστική κινητοποίηση αφορά το Μακεδονικό. «Είμαστε σε εγρήγορση οι διευθυντές ξέρουν πως να αποκριθούν στις καταλήψεις με παιδαγωγικό τρόπο, δημοκρατικό, τέτοιο που να μην σπάσουν οι σχέσεις με μαθητές». Επιπλέον ο κ. Σαβελίδης τόνισε ότι οι πληροφορίες του αναφέρουν ότι οι καταλήψεις αφορούν μόνο τη σημερινή ημέρα. Σε συνάντηση που είχε χθες με την ΕΛΜΕ συζήτησαν το θέμα, αλλά η ΕΛΜΕ δεν θεώρησε σκόπιμο να εκδώσει ανακοίνωση. Εξέδωσαν όμως η ΟΛΜΕ και η ΔΑΚΕ και τα ζητήματα αυτά έγιναν ευρέως γνωστά. Τέλος τόνισε ότι οι μαθητές στη Μαγνησία δεν χειραγωγήθηκαν από ακραία στοιχεία αναφορικά με το Μακεδονικό και ότι έλαβαν τις πρωτοβουλίες από μόνοι τους.

πηγή: ΕΡΤ