Σε ρυθμούς αγωνιστικής αναρρίχησης ο Αλμυρός (φωτο)

Σε ρυθμούς αγωνιστικής αναρρίχησης ο Αλμυρός (φωτο)

Το 29ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας – Αναρρίχησης διεξάγεται το Σαββατοκύριακο στον Αλμυρό.

Θα γίνουν τα αγωνίσματα της ταχύτητας, Σάββατο 14/4 και του boulder, Κυριακή 15/4,. Ολυμπιακό άθλημα πλέον η αγωνιστική αναρρίχηση και αυξημένο ενδιαφέρον αλλά και συμμετοχές στους αγώνες. Η πρόκριση για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα έγινε μέσα από δύο περιφερειακούς αγώνες που έγιναν τόσο στο Αιγίνιο  στις 13/3 (βόρεια περιφέρεια) όσο και στο Βόλο στις 10/3 (νότια περιφέρεια). Ο Ε.Ο.Σ. Αλμυρού συμμετείχε στον αγώνα του Βόλου με έξι από τους οκτώ αθλητές του που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Τη πρόκριση μέσα από αυτή τη διαδικασία πήραν και δύο αθλητές μας οι: Νάνος Απόστολος (κατηγορία Νέοι Α, 2001-2002) και Καλλίκας Δημήτριος (κατηγορία Νέοι Β, 2003-2004) τους οποίους θα δούμε στις πίστες του Αλμυρού. Μαζί τους φυσικά, αθλητές από τη Κρήτη, την Τρίπολη, Αθήνα, Χαλκίδα, Τρίκαλα, Βόλο, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Προσοτσάνη, Αριδαία, Σιάτιστα, Αιγίνιο, Θεσσαλονίκη.

Το Σάββατο πριν το μεσημέρι στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο Αλμυρού θα διεξαχθεί το «εντυπωσιακό» αγώνισμα της ταχύτητας ενώ τη Κυριακή νωρίς το πρωί στο δάσος Κουρί θα γίνει το αγώνισμα του bouldering όπου οι αθλητές με εντυπωσιακές προσπάθειες θα «λύσουν» τα προβλήματα του αγωνίσματος!

Φωτογραφίες από σήμερα το πρωί: