Σε τρεις ημέρες 600 άτομα στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Βόλου

Σε τρεις ημέρες 600 άτομα στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Βόλου

Οι πολικές θερμοκρασίες το τελευταίο τριήμερο έστειλαν στα επείγοντα 600 άτομα.

Οι πολικές θερμοκρασίες που επικράτησαν το τελευταίο τριήμερο έστειλαν στα επείγοντα του «Αχιλλοπούλειου» 600 άτομα. «Σλάλομ» στον πάγο προκάλεσαν μικροτραυματισμούς, ενώ οι ιώσεις «θέρισαν» τους Βολιώτες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κρεβάτι στη Β’ Παθολογική και οι ασθενείς να φιλοξενούνται προσωρινά σε ράντσα, μέχρι τη μεταφορά τους στην Ουρολογική και στην Οφθαλμολογική, όπου υπήρχαν άδεια κρεβάτια.

Το Νοσοκομείο πέρασε τις δικές του «περιπέτειες», καθώς έμεινε χωρίς νερό και θέρμανση για πολλές ώρες την Κυριακή καθώς οι χαλκοσωλήνες νερού έσπασαν λόγω του παγετού. Η βλάβη αποκαταστάθηκε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Χθες ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δραμητινός ανακοίνωσε πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε μέχρι το καλοκαίρι να μην υπάρχουν μετακινήσεις γιατρών από τις κλινικές, αλλά το τμήμα επειγόντων περιστατικών να λειτουργεί με μόνιμους γιατρούς.
«Καθημερινά, ειδικά αυτές τις μέρες της παγωνιάς και του χιονιά και λόγω έλλειψης της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει καθημερινά εξαιρετικά μεγάλο φορτίο. Εδώ και τρεις ημέρες πήγαιναν 200 άνθρωποι καθημερινά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ενώ γίνονταν 20 εισαγωγές κάθε μέρα, τόνισε, μιλώντας στο Ράδιο-Ένα.
«Καμία κλινική, όσα άδεια κρεβάτια να είχε, δεν θα μπορούσε να αντέξει 20 εισαγωγές ασθενών. Καθημερινός αγώνας της Διοίκησης και των προϊσταμένων είναι να μοιράζονται οι άνθρωποι στις κλινικές και να μη μένουν στα ράντσα, αλλά να τοποθετούνται στα άδεια κρεβάτια», δήλωσε ο κ. Δραμητινός.
Στην Ορθοπεδική Κλινική σημειώθηκε το αδιαχώρητο, λόγω πτώσεων πολιτών στον πάγο, όπως τόνισε. Δήλωσε ότι υπάρχει σχεδιασμός ώστε τμήματα της παλιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου, που ανακαινίζονται, να αλλάξουν χωροταξία και να διαμορφωθούν χώροι που θα χρησιμοποιούνται για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες προκειμένου να μην φιλοξενούνται ούτε προσωρινά ασθενείς σε ράντσα.
Ο διοικητής του «Αχιλλοπούλειου» αναφερόμενος στους στόχους της νέας χρονιάς είπε ότι από τις νέες προσλήψεις που θα ανακοινωθούν, το «Αχιλλοπούλειο» θα διεκδικήσει 27 γιατρούς, εκ των οποίων οι 15 μόνιμοι.
Σύμφωνα με τον διοικητή, για τρεις θέσεις επιμελητών (δύο Β’ και μιας Α’) κατατέθηκε χθες αίτημα προς την Υγειονομική Περιφέρεια και το υπουργείο.
Ο κ. Δραμητινός εκτίμησε ότι οι γιατροί που θα ζητηθούν για να στελεχωθεί το Τμήμα Επειγόντων -δύο παθολόγοι και ένας χειρουργός- αναμένεται να πιάσουν δουλειά μέχρι τα μέσα της χρονιάς. Επιπλέον αυτή την περίοδο γίνονται οι κρίσεις των οκτώ μόνιμων γιατρών, που είχαν ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο και οι οποίοι αναμένονται σε περίπου δύο μήνες να στελεχώσουν το Νοσοκομείο. «Με προγραμματισμό των άλλων 12 θέσεων νομίζω ότι θα πάμε καλά το 2017», είπε ο κ. Δραμητινός, που πρόσθεσε ότι έχει γίνει σχεδιασμός και για τις επόμενες χρονιές, ανάλογα και με τα κενά που θα υπάρξουν.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου δήλωσε ότι υπάρχει έλλειμμα και στο νοσηλευτικό προσωπικό και ότι αρκετές κλινικές δουλεύουν οριακά.
Όπως είπε, με την πρόσληψη 30 ατόμων βοηθητικού προσωπικού μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, από την κοινωνική εργασία, η κατάσταση θα διορθωθεί στο επίπεδο της απουσίας νοσηλευτών.
Εντός των ημερών αναμένονται τέσσερις επικουρικοί νοσηλευτές για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, τέσσερις για τη Μονάδα Εμφραγμάτων, καθώς και έξι ακόμη από την προκήρυξη που «τρέχει» για νοσηλευτές.

www.e-thessalia.gr