Σκουπιδότοπος ο Ξηριάς έξω από τον Αλμυρό - Ασυνείδητοι αδειάζουν καρότσες! (φωτο)

Σκουπιδότοπος ο Ξηριάς έξω από τον Αλμυρό - Ασυνείδητοι αδειάζουν καρότσες! (φωτο)

Άθλια εικόνα συναντά κανείς στην κοίτη του χειμάρρου Ξηριά, μόλις λίγο έξω από την πόλη του Αλμυρού.

Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί πλέον η κοίτη του Ξηριά, κάτω από τη γέφυρα του παραδρόμου της Εθνικής Οδού. Ασυνείδητοι πετάνε εκεί σκουπίδια, μπάζα, άχρηστα αντικείμενα, υπολείμματα γεωργικών φαρμάκων κ.α., μολύνοντας και τον υδροφόρο ορίζοντα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά τη διάρκεια λήψης των φωτογραφιών, οδηγός σταμάτησε στη γέφυρα και σαν να μην συμβαίνει τίποτα, ξεφόρτωσε ότι είχε στο τρέϊλερ του αυτοκινήτου του και το πέταξε μέσα στον χείμαρρο!

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να δημιουργηθούν 2 πράσινα σημεία σε Βιολογικό και Σ.Μ.Α.
Το Πράσινο Σημείο είναι ένας οριοθετημένος και διαμορφωμένος χώρος με κατάλληλη κτιριακή υποδομή και εξοπλισμό, οργανωμένος από το Δήμο, ώστε οι δημότες να εναποθέτουν ανακυκλώσιμα υλικά χωριστά συλλεγέντα, όπως χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, υφάσματα, βρώσιμα έλαια ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα και εξοπλισμό (ρουχισμό, έπιπλα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό) προκειμένου να προωθηθούν στη συνέχεια για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση.
 
Αυτό θα δώσει κάποιες λύσεις αλλά θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες (σήμανση, έλεγχοι, πρόστιμα, κ.α. ) για να αποτραπεί, όσο αυτό είναι δυνατόν, να υπάρχουν τέτοιες εικόνες, όπως οι παρακάτω φωτογραφίες: