Συνάντηση Βαγ. Χατζηκυριάκου - Ζ. Μακρή για τη μετεγκατάσταση του 1ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού

Συνάντηση Βαγ. Χατζηκυριάκου - Ζ. Μακρή για τη μετεγκατάσταση του 1ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού

Στο Δημαρχείο Αλμυρού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020 συνάντηση του Δημάρχου Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, με τη βουλευτή Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή και τον Διευθυντή  Α'βάθμιας εκπαίδευσης κ. Πολύζο, με βασικό θέμα τη μετεγκατάσταση του 1ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού.

Στη συνάντηση ανακοινώθηκε η δημοπράτηση του έργου μετεγκατάστασης του 1ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού, με την κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου και ασφαλούς για τα παιδιά τριθέσιου νηπιαγωγείου, δίπλα στο 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού, στην περιοχή απέναντι από το Κέντρο Υγείας.

Το νέο κτήριο θα κατασκευασθεί με συγχρηματοδότηση του Ιδρύματος Μελά (400.000 ευρώ) και του Δήμου Αλμυρού (300.000 ευρώ) και θα αποτελέσει σημαντική ανάσα στα θεμέλια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής, καθώς θα στεγάσει νήπια που έως σήμερα στεγάζονται στον -ακατάλληλο για νηπιαγωγείο- χωο του πρώην ΠΙΚΠΑ Αλμυρού.

Από την πλευρά της η κ. Μακρή, δήλωσε  ικανοποιημένη, καθώς, όπως υπογράμμισε, χαρακτηριστικά, η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια όταν αποφασίστηκε από το Ίδρυμα Μελά να δωρηθεί στην τοπική κοινωνία του Αλμυρού ένα σύγχρονο και λειτουργικό τριθέσιο νηπιαγωγείο. Μετά από προσωπικές παρεμβάσεις  της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως, της ίδιας της κ. Μακρή, του Διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  αλλά και του Δήμου πλέον, έχουν, ξεπεραστεί, όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια και το έργο μπαίνει στην τελική φάση υλοποίησης του.

 Η βουλευτής, αφού δήλωσε ικανοποιημένη που βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη των εργασιών για την ανέγερση του νέου νηπιαγωγείου, συμπλήρωσε, ότι όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες ανέγερσης του κτιρίου, η ιδιά, θα ζητήσει από το ίδρυμα Μελά να καλυφθούν και τα έξοδα εξοπλισμού του νέου κτιρίου, ελπίζοντας πως και αυτό το αίτημα της θα ικανοποιηθεί.
Τέλος η κ. Μακρή υπενθύμισε ότι το ίδρυμα Μελά και στο παρελθόν, έχει βοηθήσει σημαντικά τον Νομό Μαγνησίας με δωρεές του σε σχολικές μονάδες αλλά και πρόσφατα στάθηκε αρωγός στις ανάγκες τοπικών σχολικών μονάδων,  δωρίζοντας χρήματα για την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου  Νηπιαγωγείου Φερών και ενισχύοντας τις σχολικές βιβλιοθήκες σχολείων, τόσο του Δ. Ρήγα Φεραίου όσο και του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού ευχαρίστησε τη βουλευτή Μαγνησίας κ. Μακρή για το ενδιαφέρον που επέδειξε καθώς και για τη συμβολή της, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δωρεά του Ιδρύματος Μελά, αλλά και να υπερνικηθούν όλες οι δυσκολίες, ώστε ο Αλμυρός να αποκτήσει ένα νεόδμητο, σύγχρονο και απολύτως λειτουργικό τριθέσιο νηπιαγωγείο, που θα στεγάσει με ασφάλεια και με κάθε σύγχρονη προδιαγραφή τους μικρούς μαθητές του Αλμυρού.

Από τη μεριά του Δήμου Αλμυρού, στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Θεμάτων κ. Αρετή Μπέη, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Βασίλειος Αργυρόπουλος.