Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 73χρονου βοσκού στον Αλμυρό

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 73χρονου βοσκού στον Αλμυρό

Άκαρπες παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα οι έρευνες για την ανεύρεση του 73χρονου κτηνοτρόφου που αγνοείται από το Σάββατο το βράδυ, όταν πήγε με το βοηθό του να συγκεντρώσουν τα ζώα του που είναι ελευθέρας βοσκής, σε ασφαλές σημείο.

Στις έρευνες σήμερα παίρνουν μέρος άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, της ΕΜΑΚ και δεκάδες εθελοντές κτηνοτρόφοι και συγχωριανοί του 73χρονου κτηνοτρόφου από τη Βρύναινα.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της Π.Υ. Αλμυρού κ. Παναγιώτης Γκουγκούδης, η ακτίνα των ερευνών στη δασική αυτή περιοχή μεταξύ Βρύναινας και Φράγματος Μαυρομάτη, είναι πολύ μεγάλη και δύσκολο το μέρος, ενώ και σήμερα το πρωί είχε ομίχλη και από το μεσημέρι και μετά έφτιαξε ο καιρός.Υπενθυμίζεται ότι ο 73χρονος, πατέρας ενός από τους αντιδημάρχους του δήμου Αλμυρού, είχε πάει το Σάββατο το απόγευμα σε δασική περιοχή μεταξύ Βρύναινας και φράγματος Μαυρομάτη, σε σημείο που είχε τα ζώα του που είναι ελευθέρας βοσκής για να τα συγκεντρώσεις σε ένα προστατευμένο σημείο,  μαζί με ένα βοηθό του.  Στην περιοχή επικρατούσε αέρας και ομίχλη και χάθηκαν μεταξύ τους. Ο βοηθός κατάφερε να επιστρέψει και να ζητήσει βοήθεια. Ανέφερε μάλιστα στους αστυνομικούς ότι του τηλεφώνησε κάποια στιγμή ο 73χρονος και του είπε ότι είναι σε μια καλύβα. Ο γιος του 73χρονου ειδοποίησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Δρυμώνα και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.


πηγή: ΕΡΤ