Τα εύσημα απέσπασε ο 4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Δάσους Κουρί Αλμυρού

Τα εύσημα απέσπασε ο 4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Δάσους Κουρί Αλμυρού

Mε 100αδες δρομείς να απολαμβάνουν το ανοιξιάτικο περιβάλλον

Τα εύσημα απέσπασε ο 4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Δάσους Κουρί Αλμυρού με 100αδες δρομείς να απολαμβάνουν το ανοιξιάτικο περιβάλλον
Εντυπωσιακός από κάθε άποψη ήταν ο 4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Δάσους Κουρί Αλμυρού που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο καταπράσινο περιβάλλον του περιαστικού Δάσους. Η σωστή οργάνωση που γίνεται κάθε χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερους επισκέπτες από κοντινές αλλά και μακρινές περιοχές, πολλοί από τους οποίους για πρώτη φορά γνωρίζουν τα υπέροχα τοπία.

Η διοργάνωση αποφάσισε κατά τον προγραμματισμό να διεξαχθεί ο αγώνας αντί για Κυριακή πρωί που γινόταν τις προηγούμενες φορές, απόγευμα Σαββάτου, κάτι που διευκόλυνε τους εκδρομείς να έρθουν με άνεση στο Δάσος Κουρί. Έτσι κάθε ρεκόρ συμμετοχών καταρρίφθηκε με 300 τερματισμούς στους αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων και 150 στους παιδικούς αγώνες και στους αγώνες Γυμνασίων. Εκτός από κάθε περιοχή της Μαγνησίας, τον Αλμυρό και τον Βόλο, δρομείς ήρθαν από Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φάρσαλα, Τραχίνα, Λαμία, Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.α. Όλα τα αθλητικά σωματεία της Μαγνησίας έδωσαν το παρόν.

Ο ανταγωνισμός και οι επιδόσεις περνούν σε δεύτερη μοίρα, και πρωταρχικός σκοπός του αγώνα ήταν όλοι οι συμμετέχοντες να απολαύσουν τη φύση και το τρέξιμο στο πανέμορφο δάσος, αφήνοντας εκτός προτεραιότητας τους αγωνιστικούς στόχους. Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι και ευχαριστημένοι τόσο με την επιλογή της διαδρομής μέσα στο καταπράσινο τοπίο όπου ζούνε και άγρια ζώα, όσο και με την οργάνωση του Αγώνα. Νικητές αναδείχθηκαν οι:

10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΝΔΡΕΣ
1 Τσάτσης Σταύρος ΑΟ Μαγνησίας
2 Καλαντζής Γιώργος ΣΔΥ Βόλου
3 Καλαμάκης Αχιλλέας ΣΔΥ Βόλου / ΑΟ Μαγνησίας

10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1 Ελευθερίου Βασιλική ΣΔΥ Βόλου
2 Τσάγγαρη Κατερίνα ΣΔΥ Βόλου
3 Μυλωνά Εύη ΣΔΥ Βόλου

5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΝΔΡΕΣ
1 Τσουρέλης Ζήσης ΣΔΥ Βόλου / ΑΟ Μαγνησίας
2 Ακρίβος Γιάννος ΓΣ Αλμυρού
3 Κουτσουμπές Απόστολος ΣΔΥ Βόλου

5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1 Τάκη Κωνσταντίνα Νίκη Βόλου
2 Παπασακελαρίου Σταυρούλα Νίκη Βόλου
3 Ρούστα Ρίτσα ΣΔΥ Βόλου
Αγόρια Δ’ -Ε’ -ΣΤ’ τάξη
1 Καλαντζής Βαγγέλης Νίκη Βόλου
2 Παρασκευόπουλος Σωτήρης Νίκη Βόλου
3 Καλαντζής Γιάννης Νίκη Βόλου
Κορίτσια Δ’ -Ε’ -ΣΤ’ τάξη

1 Μήλιου Ελένη Νίκη Βόλου
2 Σέχα Δέσποινα ΑΟ Μαγνησίας
3 Πατσέα Μαρία ΓΣ Αλμυρού
Αγόρια Γυμνάσια

1 Γενεράλης Σταμάτης Κιβωτός
2 Καλοδήμος Κων/νος Κιβωτός και Κοντοβάς Σταύρος ΓΣ Αλμυρού
4 Λαμπρόπουλος Ανδρέας ΓΣ Αλμυρού
Κορἰτσια Γυμνάσια

1 Ρομφέα Περσεφόνη ΓΣ Βελεστίνου
2 Βέργα Χριστίνα ΓΣ Αλμυρού

Ο Σύλλογος Φίλων Δάσους Κουρί, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου και ο Γυμναστικός Σύλλογος Αλμυρού υπό την αιγίδα του Δήμου Αλμυρού και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ ήταν οι διοργανωτές.

Με την παρουσία τους τίμησαν τη διοργάνωση ο Δήμαρχος Αλμυρού κ.Δημήτρης Εσερίδης, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αλμυρού κ. Αργύρης Ρούσσας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου κ.Κυριαζής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Δάσους Κουρί κ.Γιάννης Δεληζήσης, το ΔΣ του ΣΦ Δάσους Κουρί, το ΔΣ και όλα τα μέλη των ΣΔΥ Βόλου, από το ΔΣ του ΓΣ Αλμυρού οι κυρίες Γιάννα Βούλγαρη, Σούλα Παπακωνσταντίνου, από το ΔΣ των Γυμναστών Ν.Μαγνησίας η κα Ευαγγελίτσα Χριστοδούλου,  εκατοντάδες αθλητές και επισκέπτες.

Η διοργάνωση ευχαριστεί:

Το Δήμο Αλμυρού
Το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου
Τον Σύλλογο Φίλων Δάσους Κουρί
Το Κέντρο Υγείας Αλμυρού για την παραχώρηση ασθενοφόρου
Τον Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού, τους προπονητές του, τους αθλητές, τους γονείς που βοήθησαν στη γραμματεία, το ΔΣ
τα τοπικά μμε του Αλμυρού που παρευρέθηκαν και κάλυψαν τον αγώνα: Λαός του Αλμυρού, Almyros.gr, Almyrosinfo.gr
Τους Γιατρούς κκ Χατζηκυριάκο Απόστολο, Γεωργαδάκη Γιώργο, Ρουπακιά Στέλιο, Σαρηγιάννη Ηλία και βέβαια το Κέντρο Υγείας Αλμυρού.

Τους  ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ για την καταπληκτική δουλειά που πρόσφεραν σε όλα τα πόστα τους.

Τους χορηγούς:

ΕΨΑ, ΣΕΛΙ, ΦΤΕΛΙΑ, τυροπιτάδικο Χάρις, Βέτσικας Δημήτρης είδη περιπτέρου, Ραυτοπούλου Μαρία ηλεκτρονικά, Καρακατσάνης Food Service, Μεντεκίδης ΑΕ, Γώγουλας κάβα ποτών, Καφέ Gossip, Καφέ Δημαρέλος Κώστας, Iceland-Man, Χρώματα Σανοζίδης Π. Για τις φωτογραφίες τους Μπάμπη Μπάρδα, Κώστα Παλάντζα.

Δίπλωμα και πρωτότυπα ξύλινα μετάλλια δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες. Το ραντεβού στο Δάσος Κουρί δόθηκε με τον 5ο Αγώνα, τον Μάιο του 2019.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!