Τζεντιλόνι: Δεν υπάρχει μέλλον για μία Ευρώπη με δημοσιονομικές εμμονές

Τζεντιλόνι: Δεν υπάρχει μέλλον για μία Ευρώπη με δημοσιονομικές εμμονές

«Οι προτεραιότητες για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η ανάπτυξη και η εργασία. Δεν υπάρχει μέλλον για μία Ευρώπη που έχει εμμονή με τα δημοσιονομικά» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι μετά τη συνάντησή του στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Δεν υπάρχει μέλλον, τουλάχιστον στο ύψος της παράδοσής της, για μια Ευρώπη που έχει εμμονή με τα δημοσιονομικά και δεν επικεντρώνεται στην εργασία και την ανάπτυξη» επέμεινε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Ο Πάολο Τζεντιλόνι υπογράμμισε ότι «η Ρώμη και το Παρίσι καταβάλλουν ουσιαστικές προσπάθειες για να δοθεί νέα ώθηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της, μετά το Brexit» και ενώ είναι αντιμέτωπη με «διάφορα άλλα προβλήματα».

Ο Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι «οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να εργασθούν μαζί με εκείνες της Αφρικής για να περιορισθούν οι μεταναστευτικές ροές και να ευνοηθεί η ανάπτυξη».

Και επανέλαβε ότι «το βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος πρέπει να το μοιρασθούν όλοι, να μην μείνει φορτωμένο στις πλάτες μόνο κάποιων χωρών».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.in.gr