Την επαναλειτουργία του ΓΕΛ Αλμυρού αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού (βίντεο)

Την επαναλειτουργία του ΓΕΛ Αλμυρού αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού (βίντεο)

Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες, στο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η επαναλειτουργία του ΓΕΛ Αλμυρού και να επιστρέψουν τα παιδιά στις αίθουσες.

Ο δήμαρχος κ. Εσερίδης τόνισε πως συνεργείο του Δήμου απομάκρυνε τους επικίνδυνους σοβάδες όπως υπέδειξε η τεχνική μελέτη του γραφείου «Λιόντος» και το σχολείο μπορεί να λειτουργήσει. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα γίνει ανάθεση της μελέτης για να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες επισκευές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο κ. Κρανάς ανέφερε ότι σύμφωνα με τη μελέτη στατικής επάρκειας, υπάρχουν εργασίες που πρέπει να γίνουν στο κτίριο. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ποτέ δεν ήρθε στο Δήμο πόρισμα από τον μηχανικό της ΚΤΥΠ που έλεγξε το κτίριο.

Ο κ. Τσόγκας κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για αργοπορημένη αντίδραση στο θέμα. Πρόσθεσε ότι τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για να πάρουν μια τέτοια απόφαση και ζήτησε  βεβαίωση από την ΚΤΥΠ που είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους, για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές

Ο κ. Χατζηκυριάκος τόνισε ότι αυτό το συμβούλιο θα έπρεπε να γίνει ένα χρόνο πριν όταν η μελέτη κοινοποιήθηκε στο Δήμο. Πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αρχή έκανε κάκιστη διαχείριση της κρίσης και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στη σημερινή κατάσταση.

Ο κ. Τσανής τόνισε ότι εφόσον γίνονται τα μαθήματα, θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν οι επισκευές πριν την επαναλειτουργία του κτιρίου.

Ο κ. Καραγεώργος ζήτησε την άμεση επαναλειτουργία του σχολικού κτιρίου και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για προεκλογικά παιχνίδια με τους κ.κ., Χατζηκυριάκο και Κρανά να αντιδρούνε άμεσα.

Ο κ. Μαμούρας έκανε κριτική στη Δημοτική Αρχή για τη διαχείριση του συγκεκριμένου θέματος. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αν χρειάζεται επίσημο έγγραφο να το απαιτήσουν αλλά η υπογραφή του ιδιώτη έχει την ίδια ισχύ.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Θεοδώρου ζήτησε τη συνδρομή όλων για να επαναλειτουργήσει το ΓΕΛ ΑΛμυρού. Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Τζάμου ανέφερε ότι εφόσον υπάρχουν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις, τα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο. Ζήτησε επίσης την επίσπευση των διαδικασιών για να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες επισκευές κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Με τους κ.κ. Μαμούρα, Χατζηκυριάκο, Τσανή και Κρανά να απέχουν από την ψηφοφορία και τον κ. Τσόγκα να ψηφίζει κατά, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να επαναλειτουργήσει το ΓΕΛ Αλμυρού.

Προγραμματίζεται γενική συνέλευση γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

Δείτε βίντεο με όλη τη συζήτηση επί του θεμάτος. Επίσης δείτε το βίντεο από προηγούμενη συνεδρίαση όπου είχε συζητηθεί η παραλαβή της μελέτης για το κτίριο.