Τουλάχιστον δύο νεκροί από την επίθεση στο υπ. Παιδείας του Αγφανιστάν

Τουλάχιστον δύο νεκροί από την επίθεση στο υπ. Παιδείας του Αγφανιστάν

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπ. Παιδείας του Αφγανιστάν στη Τζαλαλαμπάντ, κατά τη διάρκεια της οποίας ένοπλοι πυροδότησαν εκρηκτικά την ώρα που διεξάγονταν εξετάσεις.

Οι αφγανικές δυνάμεις ξεκίνησαν επιχείρηση για την εξουδετέρωση των δραστών.

Η επίθεση ξεκίνησε λίγο μετά τις 09:00 (τοπική ώρα, 07:30 ώρα Ελλάδας) και σύμφωνα με τον πρώτο προσωρινό απολογισμό μεταξύ των θυμάτων είναι και ένας φρουρός.

Παράλληλα, έχουν τραυματιστεί ακόμη πέντε οι οποίοι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον Αταουλάχ Χογκιάνι τον εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας Νανγκαρχάρ.

«Δύο ισχυρές εκρήξεις αναφέρθηκαν στο σημείο», πρόσθεσε, όμως αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για τρεις.

Άγνωστος αριθμός ανθρώπων είναι παγιδευμένοι μέσα στο κτήριο, όπου έχουν εισέλθει οι δυνάμεις της αστυνομίας.

«Προτεραιότητά μας είναι να σώσουμε όσους βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα», εξήγησε ο διοικητής της αστυνομίας της Τζαλαλαμπάντ Γκουλάμ Σανάι Στακενζάι μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Tolo News TV.
Η επίθεση αυτή, την ευθύνη για την οποία δεν έχει αναλάβει ακόμη καμία οργάνωση, σημειώθηκε την ημέρα διεξαγωγής των εισαγωγικών εξετάσεων για το πανεπιστήμιο της Τζαλαλαμπάντ στις οποίες συμμετέχουν περίπου 16.000 μαθητές, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη της Νανγκαρχάρ.

πηγή:zougla.gr