Το πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Αλμυρού

Το πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Αλμυρού

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΥΡΟΥ 2018 - 2019
 
Τις  γιορτινές μέρες η πόλη μας γίνεται φωτεινότερη και είναι έτοιμη να προσφέρει σε όλους ανάσα χαράς και ευτυχίας. Το πνεύμα των Χριστουγέννων μεταφέρει την αισιοδοξία και την ελπίδα σε όλους τους ανθρώπους.
Ο Δήμος Αλμυρού σε συνεργασία με τη Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού και τους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ του Δήμου Αλμυρού διοργανώνει για τις γιορτές των Χριστουγέννων μια σειρά  εκδηλώσεων και δράσεων, με στόχο να δοθεί  στην πόλη μας ένα γιορτινό κλίμα και να μεταδοθεί η μαγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.
Σας περιμένουμε να μεταδώσουμε όλοι μαζί το χαρμόσυνο μήνυμα των ημερών μετρώντας αντίστροφα για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της πόλης μας στις 8 Δεκεμβρίου 2018 στην Κεντρική Πλατεία του Αλμυρού.
Σε όλη τη  διάρκεια των Χριστουγέννων θα βρίσκεται στην πλατεία μας Λούνα Παρκ, όπου θα μπορούν όλα τα παιδιά να το απολαμβάνουν δωρεάν. Καλούμε όλα τα παιδιά να έρθουν και να συμμετάσχουν στις χριστουγεννιάτικες  εκδηλώσεις όπου θα έχουν την ευκαιρία να τραγουδήσουν, να διασκεδάσουν, να κατασκευάσουν, να δημιουργήσουν, να παίξουν και να χαρούν, μεταδίδοντας το μήνυμα της αγάπης σε όλους τους συνανθρώπους μας.

Το  Πρόγραμμα των  Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 Δεκεμβρίου 2018
Η πόλη μας φωτίζεται, το δέντρο ανάβει και η γιορτή ξεκινάει.
Στις 6:30μ.μ. στην είσοδο του Δημαρχείου  η Φιλαρμονική του Δήμου μας μαζί με μικρούς μαθητές ντυμένους αγγελάκια και Αι Βασίληδες συγκεντρώνονται και ξεκινούν το ταξίδι τους στους δρόμους της πόλης παίζοντας και τραγουδώντας  χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Στις 7:00μ.μ. θα παρακολουθήσουμε στην όμορφη πλατεία μας πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από τη Μικτή Τετράφωνη χορωδία του Δήμου Αλμυρού, την Παιδική – Νεανική χορωδία και το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού με τη συνοδεία της μαέστρου Μ. Σαμαρτζή και ακολουθεί το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Δήμαρχο Αλμυρού, κ. Δημήτριο Εσερίδη.                 Ένα λαμπερό Λούνα Παρκ αδημονεί να διασκεδάσει τους μικρούς μας φίλους. Πολλά φαναράκια των ευχών (προσφορά της Ένωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού) θα  περιμένουν τα παιδιά και τους μεγάλους για να τα στείλουν ψηλά, να φωτίσουν τον ουρανό, μαζί με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου.  

ΚΥΡΙΑΚΗ   9  Δεκεμβρίου 2018
Στις 5:30μ.μ. στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης θα διεξαχθεί Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar  από τους μαθητές του Γυμνασίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ  10  Δεκεμβρίου 2018
Στην  είσοδο  του Δημαρχείου από τις  4:00μ.μ. – 6:00μ.μ. Εικαστικό Εργαστήρι …. με μαθητές  της Γ΄ τάξης Βρεφονηπιοκόμων  ΕΠΑΛ Αλμυρού και τις εκπαιδευτικούς Τσούγκρα Μαρία και Γλυκού Άννα.

ΤΡΙΤΗ  11 Δεκεμβρίου 2018  
Στην  είσοδο  του Δημαρχείου από τις 5:00μ.μ. – 7:00μ.μ. «Στολίζουμε το δέντρο μας…» Τα παιδιά, με υλικά από τη φύση, δημιουργούν τα δικά τους στολίδια για το δέντρο μας  μαζί με τους εκπαιδευτικούς  του ΚΔΑΠ του Δήμου Αλμυρού.

ΤΕΤΑΡΤΗ  12 Δεκεμβρίου 2018
Στην  είσοδο  του Δημαρχείου από τις 4:00μ.μ. – 6:00μ.μ. … Ελάτε να γράψουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη με μαθητές της Β΄ τάξης  Βρεφονηπιοκόμων  ΕΠΑΛ Αλμυρού και τις εκπαιδευτικούς Τσούγκρα Μαρία και Μάντζιου Ασπασία.

ΠΕΜΠΤΗ  13  Δεκεμβρίου 2018
«Προβολή παιδικής ταινίας» Στην  είσοδο  του Δημαρχείου από τις  5:00μ.μ. – 7:00μ.μ.. Φέρτε το αγαπημένο σας σνακ και ελάτε να δούμε όλοι μαζί μια παιδική ταινία μαζί με  τους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ του Δήμου Αλμυρού.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  14  Δεκεμβρίου  2018
«Το αστέρι του γίγαντα» - Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού της Μαριβίτας Γραμματικάκη, από τους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ του Δήμου Αλμυρού στην  είσοδο του Δημαρχείου από τις  5:00μ.μ. – 7:00μ.μ.…Μα είναι δυνατόν ο καλοκάγαθος γίγαντας Ασηλάμπα Ντελασύ να πιάνει τα αστέρια που πέφτουν και να τα γυρίζει στον ουρανό; Πραγματικά πίστευε πως αν πέσουν τα αστέρια θα σπάσουν; Και οι ευχές των ανθρώπων; Θα χανόταν; Κι όμως, αυτό συνέβη στην Αστροχώρα, την ήσυχη πολιτεία στην άκρη της γης που έγινε ανήσυχη γιατί χάθηκαν τα όνειρα και οι ελπίδες...

ΣΑΒΒΑΤΟ  15  Δεκεμβρίου 2018
Η Φιλαρμονική του Δήμου θα σκορπίσει  το πρωί τις μελωδίες της σε όλη την επαρχία Αλμυρού.

ΚΥΡΙΑΚΗ  16  Δεκεμβρίου 2018
Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευξεινούπολης στις 6:00μ.μ. «Αφιέρωμα στο Παραδοσιακό τραγούδι και Κάλαντα Πρωτοχρονιάς»  από την ομάδα του  Πολιτιστικού  Συλλόγου  Ευξεινούπολης  Οθρυίδες.

ΔΕΥΤΕΡΑ  17  Δεκεμβρίου 2018
«Μύρισε Χριστούγεννα……….»  Στην  είσοδο  του Δημαρχείου από τις  5:00μ.μ. – 7:00μ.μ. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παρασκευάσουν χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα  με τους εκπαιδευτικούς  του ΚΔΑΠ του Δήμου Αλμυρού.

ΤΡΙΤΗ   18  Δεκεμβρίου  2018
«Φτιάχνω το ημερολόγιο του 2019…» Στην είσοδο του Δημαρχείου από τις  5:00μ.μ. – 7:00μ.μ. Μετράμε αντίστροφα το χρόνο και υποδεχόμαστε την καινούργια χρονιά με τους 12 μήνες με τους εκπαιδευτικούς  του ΚΔΑΠ του Δήμου Αλμυρού.

ΤΕΤΑΡΤΗ  19 Δεκεμβρίου 2018
Στην είσοδο του Δημαρχείου από τις 5:00μ.μ. – 7:00μ.μ. «Διαβάζοντας την εικόνα της Γέννησης του Χριστού…»   Τα παιδιά μέσα από την αφήγηση και διάφορες άλλες παιδαγωγικές δραστηριότητες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το γεγονός της Γέννησης του Χριστού, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας  από τους εκπαιδευτικούς  του ΚΔΑΠ του Δήμου Αλμυρού.

ΠΕΜΠΤΗ  20 Δεκεμβρίου 2018
«Προβολή παιδικής ταινίας», στην είσοδο του Δημαρχείου από τις  5:00μ.μ. – 7:00μ.μ.. Φέρτε το αγαπημένο σας σνακ και ελάτε να δούμε όλοι μαζί μια παιδική ταινία  με τους εκπαιδευτικούς  του ΚΔΑΠ του Δήμου Αλμυρού.

ΠΕΜΠΤΗ  20   Δεκεμβρίου  2018
Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού, στις 7:00μ.μ.  στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   21 Δεκεμβρίου 2018
«Χριστουγεννιάτικο πάρτι», στην είσοδο του Δημαρχείου από τις  5:00μ.μ. – 7:00μ.μ.. Ελάτε να περάσουμε δύο ώρες γεμάτες παιχνίδι, χορό και πολλές εκπλήξεις!!! με τους εκπαιδευτικούς  του ΚΔΑΠ του Δήμου Αλμυρού.

ΣΑΒΒΑΤΟ  22  Δεκεμβρίου 20178
Στις 5:30μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευξεινούπολης , Χριστουγεννιάτικη Γιορτή της ενορίας και των κατηχητικών του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινούπολης.

ΣΑΒΒΑΤΟ  22  Δεκεμβρίου 2018
Η Φιλαρμονική του Δήμου θα σκορπίσει  το πρωί τις μελωδίες της στην πόλη του Αλμυρού.

ΔΕΥΤΕΡΑ  24  Δεκεμβρίου 2018
Τα κάλαντα στην πόλη μας και στους Δημοτικούς Άρχοντες, ψάλλουν τα παιδιά της Φιλαρμονικής  του Δήμου στις  11:30π.μ.  στην Πλατεία του Αλμυρού. Ελάτε όλοι μαζί να γίνουμε μια ομάδα και  να τραγουδήσουμε.

ΔΕΥΤΕΡΑ  24  Δεκεμβρίου 2018
Στην κεντρική Πλατεία Αλμυρού στις 12:00π.μ. …Ελάτε να χορέψουμε  με το Τμήμα Χορού της Μαρίτας Τσιάτσιου  από το Body and Soul.

ΔΕΥΤΕΡΑ   31  Δεκεμβρίου  2018
Τα κάλαντα στην πόλη μας και στους Δημοτικούς Άρχοντες ψάλλουν τα παιδιά της Φιλαρμονικής του Δήμου  στις 11:30π.μ. στην Πλατεία του Αλμυρού. Ελάτε όλοι μαζί να γίνουμε μια ομάδα και  να τραγουδήσουμε.

ΣΑΒΒΑΤΟ  5  Ιανουαρίου 2019
Οι καλαντάρηδες του Περιφερειακού Τμήματος Χορού Αλμυρού, του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου θα ξεχυθούν από τις 11:30π.μ. στους δρόμους του Αλμυρού και στην αγορά για να  ψάλλουν τα κάλαντα των Φώτων.