Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Ιταλία με πρόγραμμα Erasmus+KA2 (φωτο)

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Ιταλία με πρόγραμμα Erasmus+KA2 (φωτο)

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού συμμετέχει ως εταίρος σε πρόγραμμα Erasmus+KA2 με θέμα: «Ευρώπη, μετανάστες, πρόσφυγες και ιθαγένεια» κατά την διετία 2017-19 και σε συνεργασία με σχολεία της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Τουρκίας.
Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος οι καθηγήτριες του σχολείου,  Μιχαλακοπούλου Χαρούλα, φιλόλογος, και Ρούσση Νιόβη, μουσικός, με τους μαθητές της Γ΄ τάξης: Αρβανίτη Παύλο, Καραδήμα Ελένη, Κολοβού Στέλλα και Μαρδάκη Βασιλική  επισκέφτηκαν τον Τάραντα από τις 23-29 Σεπτεμβρίου 2018 ως φιλοξενούμενοι του σχολείου C.Colombo.  

Οι καθηγητές και μαθητές του προγράμματος Erasmus, κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην νότια Ιταλία, επισκέφτηκαν το Δημαρχείο της πόλης Τάραντα, η οποία ιδρύθηκε το 706 π.Χ. από Σπαρτιάτες αποίκους, ξεναγήθηκαν στο Αραγονέζικο κάστρο και στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης,  επισκέφτηκαν την Matera, μία από τις αρχαιότερες κατοικημένες πόλεις του κόσμου, με λαξευμένες σπηλιές, το χωριό Alberobello που είναι διάσημο για τις μοναδικές κατοικίες του με τις κωνικές στέγες, οι οποίες είναι γνωστές ως "Τρούλοι" και την πόλη Lecce που είναι γνωστή ως η «Φλωρεντία του Νότου». Επίσης ενημερώθηκαν για την λειτουργία των τάξεων υποδοχής του σχολείου με μαθητές – πρόσφυγες κυρίως από την Αφρική, επισκέφτηκαν το Κέντρο Υποδοχής  προσφύγων «OHANA» και συμμετείχαν σε Art Festival.