Υπάλληλοι του Δήμου Αλμυρού «πλήρωσαν» με καταδίκες το λάστιχο που «έσκασε»

Υπάλληλοι του Δήμου Αλμυρού «πλήρωσαν» με καταδίκες το λάστιχο που «έσκασε»

Δύο υπάλληλοι της Επιτροπής Συντήρησης και Επισκευής Οχημάτων του Γραφείου Κίνησης του Δήμου Αλμυρού καταδικάστηκαν προχθές από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινές φυλάκισης 13 μηνών ο καθένας, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή.
Η υπόθεση αφορούσε στο ατύχημα που είχε συμβεί στις 16 Μαΐου 2017 στον Αλμυρό, όταν είχε «σκάσει» το λάστιχο απορριμματοφόρου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ευτυχώς ελαφρά, τρεις συμβασιούχοι υπάλληλοι του Δήμου. Το όχημα είχε πέσει σε λακκούβα, είχε «σκάσει» το λάστιχο και είχε εκτραπεί της πορείας του και ανατραπεί. Το ατύχημα είχε συμβεί στις 11 περίπου το πρωί, κοντά στον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Αλμυρού. Οι τραυματίες, ο οδηγός και δυο γυναίκες, είχαν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου τους είχαν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες.

Κατηγορούμενος ήταν και ένας τρίτος υπάλληλος του Δήμου, που ωστόσο κρίθηκε αθώος. Είχε κινηθεί η αυτεπάγγελτη διαδικασία και ο εισαγγελέας είχε αποδώσει κατηγορίες κατά τριών υπαλλήλων και συγκεκριμένα, δύο του Γραφείου Κίνησης και έναν του Γραφείου Ανάθεσης Συντήρησης. Το απορριμματοφόρο έφερε παλιά λάστιχα, ενώ δεν είχε ελεγχθεί από ΚΤΕΟ.
Οι ποινές επιβλήθηκαν με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ για τους καταδικασθέντες ελήφθη υπόψη και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Οι κατηγορούμενοι, που ήταν παρόντες στην ακροαματική διαδικασία, όπως και ο δήμαρχος Αλμυρού Δημ. Εσερίδης, δήλωσαν πως δεν γνώριζαν την αιτία που «έσκασε» το λάστιχο. Σύμφωνα με τη δικογραφία, όντας μέλη της Επιτροπής Συντήρησης δεν είχαν μεριμνήσει για την έγκαιρη αλλαγή του φθαρμένου ελαστικού, ώστε το όχημα να κινείται με ασφάλεια.

www.e-thessalia.gr