Φόβοι για νέα χτυπήματα εκδίκησης μετά τη σύλληψη της Ρούπα

Φόβοι για νέα χτυπήματα εκδίκησης μετά τη σύλληψη της Ρούπα

Ποιούς «βλέπει» η ΕΛΑΣ πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη. Τι φοβούνται μετά τη σύλληψη της Ρούπα.

Την οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα που ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στη Γαλλική πρεσβεία αλλά και ασύλληπτα μέλη του επιχειρησιακού πυρήνα του «Επαναστατικού Αγώνα» ή της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» που προχώρησαν σε αντίποινα για τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από την τρομοκρατική επίθεση με καλάσνικοφ με στόχο τη διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Η επίθεση γίνεται λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα για τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, ότι ήταν μία δύσκολη επιχείρηση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία και «ξεδόντιασε τις ουρές της τρομοκρατίας που έχουν μείνει στη χώρα».

Γάζωσαν τη διμοιρία των ΜΑΤ

Η τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έγινε στις 6.10 το πρωί. Αγνωστοι εμφανίστηκαν και άρχισαν να πυροβολούν τους άνδρες των ΜΑΤ την ώρα που έκαναν αλλαγή βάρδιας. Στις 06.10 το πρωί ο οδηγός της κλούβας των ΜΑΤ στάθμευσε το λεωφορείο έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ για να αντικαταστήσει τη διμοιρία που είχε περάσει το βράδυ στο σημείο. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, κατεβαίνουν οι σκοποί από το όχημα.  Τότε ήταν που οι δράστες γάζωσαν τη διμοιρία με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός από σφαίρες στα πλευρά, στο πόδι και στον γλουτό. Επίσης, σφαίρες έχουν γαζώσει το όχημα. Δύο σφαίρες τρύπησαν το παρμπρίζ του λεωφορείου, ενώ μια καρφώθηκε στο κτίριο του ΠΑΣΟΚ. Ο ένοπλος πιθανότητα βγήκε από την οδό Αραχώβης και αφού πυροβόλησε τρεις φορές, διέφυγε προς την περιοχή των Εξαρχείων.

Ο αστυνομικός νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένος και τον επισκέφθηκε η Φώφη Γεννηματά η οποία αμέσως μετά μετέβη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και έκανε δηλώσεις.

Στον ίδιο δρόμο στον αριθμό 57 έχουν βρεθεί ως τώρα τρεις κάλυκες από πολεμικό όπλο καλάσνικοφ. Η επίθεση έχει καταγραφεί από τις κάμερες σφαλείας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ αλλά και στα καταστήματα της περιοχής.

«Επαναστατική Αυτοάμυνα» ή συνεργοί της Ρούπα;

Πρόκειται για μια ομάδα  που στις 9 Οκτωβρίου τα ξημερώματα έριξε χειροβομβίδα στη σκοπιά της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα ενώ η πρώτη επίθεσή της ήταν στις 25 Μαΐου του 2014 πάλι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Εξετάζεται επίσης το σενάριο, πίσω από την επίθεση να κρύβονται ασύλληπτα μέλη του επιχειρησιακού πυρήνα του «Επαναστατικού Αγώνα» ή της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» με τις αρχές να το συνδέουν με τη σύλληψη της Ρούπα .

Στις 23/12/2008 ο "Επαναστατικός Αγώνας" είχε επιτεθεί με καλάνσικοφ και υποπολυβόλο MP5 σε διμοιρία των ΜΑΤ στο Γουδί. Τα μέλη της οργάνωσης είχαν ρίξει μέσα από την Πολυτεχνειούπολη.

Στις 5/1/2009 η ίδια οργάνωσε με παρόμοια όπλα χτυπά διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, έξω από το υπουργείο Πολιτισμού και τραυματίζει σοβαρά τον αστυνομικό Διαμαντή Μαντζούνη.

Παλαιότερα, στις 5/5/2004 τοποθετεί βόμβα στο ΑΤ Καλλιθέας.

Στις 29/10/2004, η οργάνωση πυροδοτεί βόμβα σε γέφυρα της Πέτρου Ράλλη, ενώ διέρχεται από αυτήν λεωφορείο με διμοιρία των ΜΑΤ.

Και στις 30/4/2007 επιτίθεται με καλάσνικοφ, υποπολυβόλο MP5 και χειροβομβίδες κατά του ΑΤ Νέας Ιωνίας.

ΠΑΣΟΚ: Δολοφονική επίθεση

Για «δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα» κάνει λόγο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, με την ένοπλη επίθεση αγνώστων σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη, αποδίδοντας ταυτόχρονα ευθύνες στην κυβέρνηση ότι ανέχεται την κατάσταση.

Για δολοφονική επίθεση έκανε λόγο στις πρώτες του δηλώσεις o εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

«Έχουμε μια επίθεση με ευθεία βολή από κοντινό δρόμο, ήταν μια δολοφονική επίθεση» είπε ο κ. Χρηστίδης μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Όπως ανακοίνωσε τον αστυνομικό που έχει τραυματιστεί θα επισκεφθεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. «Μιλάμε για πολύ σοβαρό περιστατικό. Γι' αυτό η κυρία Γεννηματά είχε τονίσει ότι πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν γκέτο στο κέντρο της Αθήνας» συμπλήρωσε ο κ. Χρηστίδης. «Οι αρμόδιες υπηρεσίες και το υπουργείο πρέπει να δουν πολύ σοβαρά τα πράγματα. Ελπίζουμε να πάνε καλά όλα με τον αστυνομικό»  είπε ο κ. Χρηστίδης.

H ανακοίνωση του Μαξίμου

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «τέτοιες ενέργειες δεν κάμπτουν το φρόνημα των ελληνικών Αρχών, που το τελευταίο διάστημα έχουν αποδείξει πως επιτελούν επιτυχώς το καθήκον τους». «Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης» καταλήγει η ανακοίνωση.

http://www.thetoc.gr/