Χιονοστιβάδα δωρεών για την διαδήλωση κατά της οπλοκατοχής

Χιονοστιβάδα δωρεών για την διαδήλωση κατά της οπλοκατοχής

Ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ έκαναν μόνο την αρχή. Χθες, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, η Όπρα Γουίνφρεϊ και ο πρώην επικεφαλής της Disney, ο Τζέφρι Κάτζενμπεργκ, ανακοίνωσαν ότι δωρίζουν 500.000 δολάρια ο καθένας για τη διαδήλωση «Πορεία για τις Ζωές μας», που προγραμματίζεται να γίνει στην Ουάσινγκτον, στις 24 Μαρτίου.

Η διαδήλωση γίνεται σε αντίδραση στο ισχύον καθεστώς οπλοκατοχής που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τόσων παιδιών σε Λύκειο στο Πάρκλαντ της Φλόριντα, και οργανώνεται από πέντε επιζώντες μαθητές σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Everytown for Gun Safety».

Σύμφωνα με την Deadline Hollywood ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και η σύζυγός του, η Κέτι Κάπσο, τόνισαν: «Οι νεαροί μαθητές στη Φλόριντα και, τώρα, σ' όλη τη χώρα δείχνουν ήδη την ηγετική στάση τους, με πίστη και ωριμότητα που έρχεται σε αντίθεση με την ηλικία τους. Η Κέιτ κι εγώ επικροτούμε τις προσπάθειές τους να αντισταθούν, προς όφελος αυτής της γενιάς και των μελλοντικών γενεών. Αποτελούν έμπνευση για όλους εμάς, και συμμετέχουμε σ' αυτή την κίνηση με δωρεά 500.000 δολαρίων».

«Τζορτζ και Αμάλ, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο σύμφωνη με εσάς» τουίταρε η Όπρα. «Ενώνω τις δυνάμεις μου με τις δικές σας και θα επαναλάβω κι εγώ τη δωρεά σας, ύψους 500.000 δολαρίων, στην "Πορεία για τις Ζωές μας". Αυτοί οι εμπνευσμένοι νεαροί μού θυμίζουν τους Freedom Riders της δεκαετίας του 1960, που και αυτοί είπαν ΑΡΚΕΤΑ κι οι φωνές μας θα ακουστούν».

 

Από την πλευρά του, ο Κάτζενμπεργκ - εξ ονόματος και της συζύγου του - είπε: «Είμαστε υπερήφανοι, η Μέριλιν κι εγώ, που στεκόμαστε στο πλάι αυτών των νεαρών ηγετών από το Πάρκλαντ της Φλόριντα, οι οποίοι μετέτρεψαν σε δράση τον πόνο και τη θλίψη τους. Θα έλθουμε μαζί την Αμάλ και τον Τζορτζ Κλούνεϊ στις 24 Μαρτίου, να σταθούμε δίπλα σ' αυτά τα αξιόλογα νεαρά παιδιά. Επιπλέον, δωρίζουμε 500.000 δολάρια στην "Πορεία για τις Ζωές μας", για να υποστηρίξουμε αυτή την ιστορική εκδήλωση».

Ήδη, έχει συγκεντρωθεί από πρόσωπα του Χόλιγουντ το ποσό του 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Και αναμένεται συνέχεια.

 

πηγή:nooz.gr