Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του ΓΕΛ Αλμυρού

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του ΓΕΛ Αλμυρού

Με  μια όμορφη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για το 2019 αποχαιρέτησαν το Λύκειο για τις χειμερινές τους διακοπές οι καθηγητές και οι μαθητές του Λυκείου Αλμυρού. Η εκδήλωση την οποία επιμελήθηκε η καθηγήτρια Μαρία Τσακίδη ξεκίνησε με χριστουγεννιάτικα κάλαντα και άλλα εορταστικά τραγούδια από τη μαθητική μουσική ομάδα του σχολείου, η οποία αποτελούνταν  από τους μαθητές: Αλασσωνίτη Χριστίνα κιθάρα, Αλεξίου Κωνσταντίνος κιθάρα, Βέτσικα Κλεοπάτρα πιάνο και τραγούδι, Γιαννακόπουλος Χρήστος τσέλο, Καλλίκας Δημήτριος βιολί, Κοντογιαννίδης Ιωάννης πιάνο και Τσομπάνογλου Αναστασία κιθάρα. Η χορωδία αποτελούνταν από τους μαθητές: Αλαμανιώτη Ειρήνη, Κολώνη Μαρία, Καλομοίρη Δήμητρα, Γεωργαρά Ευγενία, Καραζούπη Αθανασία, Κέρτσι Κλεβίσα Μπέλου Αικατερίνη, Κυρατζή Σαββίνα, Κυρίτση Αλεξάνδρα, Κοντομάνου Μαριλένα, Σχοινά Ροδάνθη, Καλοπίτας Θωμάς, Κινινή Χρύσα, Παπαλεξανδρή Μαρία, Τόρη Ιωάννα, Μπαζής Ιωάννης, Αργυροπούλου Δέσποινα και Δεληζήση Δέσποινα.
Στη συνέχεια οι μαθητές απόλαυσαν το διήγημα του Παπαδιαμάντη «Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη», με τη μορφή θεατρικού δρώμενου. Είναι γνωστό ότι  μέσα στα έργα του Παπαδιαμάντη «κρύβεται» βαθιά και ολόσωστη θεολογία και η μελέτη των έργων του είναι ότι πιο κατάλληλο για να μας δώσει τα σωστά μηνύματα των Χριστουγέννων. Αγάπη για τον συνάνθρωπο, αλληλεγγύη, συμπόνια, ελπίδα, χαρά και ευλογία. Αυτά τα συναισθήματα οδήγησαν μαθητές – καθηγητές του ΓΕΛ Αλμυρού να προσφέρουν διάφορα διατροφικά είδη στο σπίτι της Γαλήνης στον Άγιο Δημήτριο Αλμυρού.
Η τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης έγινε από τον καθηγητή Απόστολο Ζάντζο και τους μαθητές Κοντοβάς Παναγιώτης και Γιαννακόπουλος Χρήστος.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Διευθυντής Ιωάννης Θεοδώρου ο οποίος αναφέρθηκε για το μήνυμα και την αξία των Χριστουγέννων και ευχήθηκε  σε όλους ευλογημένα Χριστούγεννα, καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία και καλή πρόοδο στους μαθητές.
Όλοι μαζί έδωσαν ραντεβού το 2020, για την επόμενη ημέρα του Άη Γιαννιού…