Χρυσοβελώνη: Οι ΑΝΕΛ να ψηφίσουν τις Πρέσπες όπως το 2015 που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο

Χρυσοβελώνη: Οι ΑΝΕΛ να ψηφίσουν τις Πρέσπες όπως το 2015 που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη από το βήμα της Βουλής κάλεσε τους ΑΝΕΛ να εγκαταλείψουν την κόκκινη γραμμή που αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών όπως έκαναν το 2015 που ψήφισαν μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ το τρίτο μνημόνιο.

«Στην ψηφοφορία του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ άλλαξαν ρότα και ψήφισαν ένα μνημόνιο, τον Αύγουστο του 2018 φάνηκε ότι καλώς έπραξαν. Οταν μιλάμε με φανατισμό και κόκκινες γραμμές δεν διαμορφώνουμε έναν ασφαλή τρόπο πολιτικής τοποθέτησης. Να διαβάσουμε και να μελετήσουμε τα τελικά κείμενα της συμφωνίας και μετά να πάρουμε με ψυχραιμία ο καθένας και η καθεμιά τις αποφάσεις μας με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών».

Η κ. Χρυσοβελώνη απάντησε και στις επιθέσεις που έχει δεχτεί τις τελευταίες μέρες από τον Πάνο Καμμένο λέγοντας «Μπορούμε να διαφωνούμε με ευγένεια, χωρίς να ματώνουμε τους εαυτούς μας, την κοινωνία και την χώρα. Πρέπει όλοι να πάρουμε τις αποφάσεις μας και να κάνουμε τις επιλογές μας να ασκήσουμε κριτική, να δεχτούμε κριτική αλλά πάντα με σεβασμό στην δημοκρατία. Η διαφορετική θέση δε μας επιτρέπει να ρίξουμε νερό στο μύλο της ακροδεξιάς, του φασισμού και της διχόνοιας με προσωπικές επιθέσεις και ύβρεις».

Η υφυπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι θα μείνει μέχρι το τέλος και θα στηρίξει την κυβέρνηση διαφωνώντας με την απόσυρση των υπουργών από τον κ. Καμμένο.

«Βουλευτές και υπουργοί που συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση δεν είναι αντικείμενα ή βαλίτσες για να απομακρύνονται όπως όπως. Η συμμετοχή σε μια κυβέρνηση δεν είναι μια συμμετοχή νεαρών οπαδών μιας ομάδας ποδοσφαίρου που όταν διαφωνούν αποχωρούν.

Δεν είναι μέλη ενός Διοικητικού Συμβουλίου μιας εταιρείας που αποχωρούν όταν οι μετοχές πέφτουν προκειμένου να επιλέξουν άλλη εταιρεία που θα τους αποφέρει περισσότερα κέρδη. Η κυβέρνηση είναι θεσμική υπόθεση και πρέπει κανείς να την διεκπεραίωση ως το τέλος και στα δύσκολα και στα εύκολα με την ίδια υπευθυνότητα ως εκεί που του επιτρέπει το Σύνταγμα.

Πηγή:  iefimerida.gr