620 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους της Μαγνησίας - 70 στο Δ. Αλμυρού

620 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους της Μαγνησίας - 70 στο Δ. Αλμυρού

Αρχές του καλοκαιριού θα γίνει η επικείμενη έκδοση της προκήρυξης 25.000 θέσεων σε 274 Δήμους μέσω ΟΑΕΔ και του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για το 2018. Για τη Μαγνησία προβλέπονται 620 θέσεις εργασίας.

Ο προγραμματισμός που γίνεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θέλει τη δημιουργία τριών φάσεων των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας μέσω ΟΑΕΔ, με στόχο να γίνει η καλύτερη και πιο δίκαιη αξιοποίηση των ανέργων που βρίσκονται στο μητρώο του Οργανισμού.

Στόχος είναι η πρώτη φάση κοινωφελούς να ξεκινήσει έως τον Ιούνιο της τρέχουσας χρονιάς. Σε κάθε περίπτωση θα διατηρηθεί η οκτάμηνη διάρκεια των προγραμμάτων με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Επίσης, θα διατηρηθεί και ίσως επεκταθεί το σκέλος της κατάρτισης και πιστοποίησης των ανέργων που θα συμμετέχουν στα προγράμματα αυτά.

Πως θα κατανεμηθούν οι θέσεις στους Δήμους της Μαγνησίας: Δήμος Αλμυρού 70, Δήμος Βόλου 340, Δήμος Νοτίου Πηλίου 50, Δήμος Ρήγα Φεραίου 50, Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου 30, Δήμος Αλόννησου 20, Δήμος Σκιάθου 30, Δήμος Σκόπελου 30.

πηγή: www.e-thessalia.gr