620 προσλήψεις στους Δήμους της Μαγνησίας, 70 θέσεις στο Δήμο Αλμυρού

620 προσλήψεις στους Δήμους της Μαγνησίας, 70 θέσεις στο Δήμο Αλμυρού

Eξακόσιες είκοσι θέσεις οκτάμηνης απασχόλησης με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα «ανοίγουν» άμεσα στη Μαγνησία, στους Δήμους και την Περιφέρεια, μέσα από το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά συνολικά σε 25.000 προσλήψεις.

Η μερίδα του «λέοντος» των προσλήψεων κατανέμεται στο Δήμο Βόλου με 340 θέσεις, ακολουθούν ο Δήμος Αλμυρού με 70 θέσεις, οι Δήμοι Ρήγα Φεραίου και Νοτίου Πηλίου με 50 θέσεις, ο Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου με 30 θέσεις, ο Δήμος Σκιάθου και ο Δήμος Σκοπέλου με 30 θέσεις και ο Δήμος Αλοννήσου με 20 θέσεις.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, οι οποίοι θα είναι έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).

Η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευθεί στα μέσα Ιουλίου από τον ΟΑΕΔ και θα υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους. Χθες η ενημερωτική ιστοσελίδα www.aftodioikisi.gr δημοσίευσε την κατανομή των συγκεκριμένων θέσεων ανά Δήμο για όλη τη Μαγνησία, που έχει ως εξής:

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι ωφελούμενοι άεργοι που θα έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν μία από τις 29.986 θέσεις εργασίας, απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
— Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
— Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
— Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
— Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ.
— Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
— Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζουμε ότι ποσοστό 15% των θέσεων θα καλυφθεί από ΑμεΑ, βάσει της νέας νομοθεσίας.

Τα κριτήρια μοριοδότησης

Οι ωφελούμενοι απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και πρέπει να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, αναπηρία (του υποψηφίου ωφελούμενου) με ποσοστό 50% και άνω, ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, ηλικία, αριθμός ανήλικων τέκνων, αριθμός εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανήλικων ή / και ενήλικων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, εντοπιότητα και δικαιούχοι ΚΕΑ.

Χθες η ενημερωτική ιστοσελίδα www.aftodioikisi.gr δημοσίευσε την κατανομή των συγκεκριμένων θέσεων ανά Δήμο για όλη τη Μαγνησία, που έχει ως εξής:

29 ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

4 ΓΥΨΑΔΟΡΩΝ / ΚΑΛΟΥΠΑΤΖΙΔΩΝ / ΜΠΕΤΑΤΖΗΔΩΝ / ΣΟΒΑΤΖΗΔΩΝ / ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ / ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΜΟΝΩΣΕΩΝ

4 ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΩΝ

2 ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ

1 ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

4 ΟΔΗΓΩΝ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Γ 1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

1 ΟΔΗΓΩΝ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Δ+Ε ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

2 ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ

1 ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ JCB 1

1 ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ

1 ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ

1 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

1 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ

2 ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ 2

4 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

1 ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ

2 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ / ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ

1 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΩΝ

1 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

6 ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

1 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

πηγή:ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ